2021 öncesindeki kalan son bir kaç gün öncesinde sigara fiyatları zammı haberleri sosyal medyada tartışılmaya başlandı. 2020’de sigarada artış oldu. Peki 2021’de sigara fiyatlarında artış olacak mı? Sigaraya zam yapılacak mı? İşte sigara zammı haberlerindeki gelişmeler sizlerle.
Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte tütün tiryakilerini basan sıkıntı Sigara zammı oluyor. 2021’de Sigara fiyatları ne olacak? Sigaraya zam gelecek mi, var mı gibi araştırma yapan vatandaş yeni yılla birlikte gelecek olan zamlardan Sigara fiyatlarının etkilenip etkilenmeyeceğini araştırıyor. İşte güncel sigara fiyatları ve 2021 yılında sigara zammı olacak mı? Sigaraya ne kadar zam gelecek gibi merakla araştırılan soruların yanıtı haber detayında sizlerle. 2021 yılı fiyatları araştırmayı sürdürüyor. İşte, 14 Aralık Sigara fiyatlarına zam geldi mi? Parlıament, Marlboro, Camel, Winston, Muratti, LM fiyatları….
2021 Yeni yıla sayılı günler kala sosyal medyada dolaşmaya başlayan sigara zammı tartışması başladı. Şuan için 2021 yılına dair sigara zammıyla ilgili herhangi bir resmi açıklama gelmedi. Sosyal medyada çıkan Sigara zammı 2021 iddiaları şuanda gerçeklik payı bulunmamaktadır.
2021 Sigara Zammı var mı, ne kadar Zamlı Sigara Fiyatları ne kadar oldu
Marlboro Edge: 16 TL
Marlboro Touch: 17 TL
Marlboro: 18 TL
Parliament: 18,50 TL
Parliament Midnight Blue: 17,50 TL
Muratti: 16 TL
Muratti Blu: 15 TL
Lark: 15 TL
Chesterfield: 14,50 TL
Chesterfield Mode: 14 TL
L&M: 14,00 TL
Kent: 15 TL
Kent D-Range: 15 TL
Kent Swicth: 16 TL
Kent N-Range: 18 TL
Rothmans: 14 TL
Viceroy: 14,50 TL
Pall Mall: 14,50 TL
Tekel 2000: 14 TL
Tekel 2001: 14 TL
Samsun: 14 TL
Samsun 216: 14 TL
Maltepe: 14 TL
Winston Slender: 15 TL
Winston Deep Blue & Dark Blue: 15 TL
Winston: 16 TL
Camel Slender: 14,5 TL
Camel Rework: 15 TL
Camel: 15 TL
Monte Carlo Slender: 14 TL
Monte Carlo: 14,5 TL
LD: 14 TL
Tütün ve tütün ürünlerini kullananların soludukları havayı normalden farklı bir şekilde üflediği için daha uzağa yayılan virüs ve partiküllerin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) bulaşma riskini artırdığı bildirildi.
Gazi Üniversitesi (GÜ) Tıp Fakültesi Dekanı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr.Anadolu Ajansı’na (AA) konuşan Mustafa Necmi İlhan, cadde, sokak, meydan ve duraklarda sigara yasağı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. koronavirüs önlemleri.
İlhan, başta sigara olmak üzere tütün ürünleri kullanımının birçok hastalığın gelişiminde etkili olduğunu ve bilimsel çalışmalarla tedaviyi olumsuz etkilediğini vurgulayarak, “Tıp dünyasının kanıta dayalı olarak gösterdiği bir durumdur” dedi.
İlhan, koronavirüsle mücadele sürecinde pek çok ihtiyati kararın uygulandığını hatırlatarak, 11 Kasım’da İçişleri Bakanlığı tarafından tüm valiliklere gönderilen “Koronavirüs Tedbirleri” konulu ek genelge ile sokaklarda ve sokaklarda, meydanlarda ve meydanlarda sigara içilmesinin yasaklandığını hatırlattı. toplu taşıma durur.
Bu yasakla Kovid-19 bulaşı riskinin azaltılmasının hedeflendiğini dile getiren İlhan, şunları kaydetti:
“Bu sigaralar gibi ürünler sigara içerken kişi maskesini çıkardığı için sigara içen kişiye bulaşmaktadır. Ayrıca Kovid-19 pozitif ise doğrudan virüsün enfekte olmasına ve doğru olanlara yayılmasına neden olmaktadır.
En önemli noktalardan biri, sigara içen kişinin normal solunum havasını vermenin aksine nefesini üflemesidir, böylece virüsler ve parçacıklar daha uzağa ulaşabilir ve daha fazla insanı enfekte edebilir. ”
Sigara 5 bin 700 yıldır insanoğlunun hayatında var. Dünyaya yayan ise tanıdık bir isim
igarayla insanoğlu 5 bin 700 yıl önce tanıştı. İlk zamanlar tören ve büyü yaparken kullanılan tütün, Kristof Kolomb’un Amerika’yı keşfinin ardından tüm dünyaya yayıldı.
Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi tarafından çıkarılan Meram Tıp Sağlık Dergisinde yayınlanan bilgilere göre, sigara içmenin orjini milattan önce 3 binli yıllara kadar dayanıyor. Elde edilen verilere göre, o tarihlerde Mısır ve Güney Amerika’daki Maya Uygarlığı’nda yapılan dini ve resmi törenlerde ve ayrıca büyü ve sihir yapmak için kurutulmuş bitkilerin yakılarak tütsü olarak kullanıldığı tespit edildi.
HEM AMERİKA’YI HEM SİGARAYI KEŞFETTİ
15. yüzyılın sonlarında ise Kristof Kolomb, Amerika kıtasını keşfettiğinde Amerika yerlilerinin “Tobaccos” adını verdiği bir bitki yaprağını sararak yakıp dumanını içlerine çektiklerini ve bu dumanın insana keyif verdiğini gördü. Kolomb, faydalı olur düşüncesiyle bu bitkinin tohumlarını alarak denizciler vasıtasıyla diğer ülkelere yayılmasına neden oldu. Daha sonra tüm dünyaya yayılan tütün bitkisi yetiştirilip ilk olarak küçük tesislerde daha sonra ise kurulan büyük fabrikalarda sigaraya dönüştü.
OSMANLI’YA İNGİLİZLER GETİRDİ
Tütün ülkemize Osmanlı İmparatorluğu döneminde 1601 yılında İngilizler tarafından getirilmiş ve bazı göğüs hastalıklarına iyi geldiği söylentisiyle kullanımı yaygınlaştırılmıştır. Çeşitli dönemlerde caiz değildir denerek fetvalarla dinen yasaklanmışsa da yayılması ve alışkanlık halini alması engellenememiştir.
Son dakika sigaraya zam geldimi,
Hangi sigaraya zam geldi,
Yeni sigara fiyatları,
Sigaraya zam ne kadar geldi,
Yeni sigara zammı
,
TAPDK sigara fiyatları,
Sigara zammı son dakika,
Güncel sigara fiyatları,