Salgına karşı alınan önlemler genişletiliyor, bir süre daha evlerimizde kalmamız gerekiyor. Zorunlu karantina boyunca evde oynayabileceğiniz ücretsiz bilgisayar oyunlarını sizin için listeledik.
Dünyayı etkisi altında alan koronavirüs salgını sonucunda imkanlarımızın izin verdiği ölçüde evlerimize kapandık. Zamanın yavaşladığı kişisel karantina günlerinde, zihnimizi de zaman zaman izole etmemiz gerekiyor. Bunun en basit yolu da eğlenceye başvurmak, film ve dizi izlemek, kitap okumak ya da oyun oynamak.
Biz de evde geçirdiğiniz zamanı daha da eğlenceli kılacak oyunları bir araya getirmek istedik. Üstelik listedeki oyunların tamamı ücretsiz ve çoğu az bilinen yapımlardan oluşuyor. İlginizi çeken oyuna başlamak için başlığa tıklayabilirsiniz, şimdiden iyi eğlenceler.
Birden fazla uzay gemisini seçip oyuna başlayabiliyoruz. Her geminin boyut ve hız gibi farklı parametrelerde avantajları ve dezavantajları var. Kendi oyun tarzımıza uygun gemiyi bulduktan sonra uzaya hükmetmek için için yola çıkıyor.
Oyunda Almanya, Sovyetler Birliği ve ABD gibi II. Dünya Savaşı taraflarına ait 100’ün üzerinde hava aracı var. Uçaklar kendi içlerinde yapılarına göre farklı türlere ayrılıyor. Oyunculara da II. Dünya Savaşı atmosferine uçak savaşıyla katılmak düşüyor.
Gwent oyununun mantığından da bahsedelim. Oyun iki kişi arasında oynanıyor. Her oyun 3 turdan oluşuyor. İki oyuncu da her tur birer kart oynayabiliyor. Kartlar Witcher serisinde bulunan farklı ülkelere ait karakterlerden oluşuyor. Her ülkenin liderinin kendisine has bir gücü var. Oyun sırasında askerî birliklerin ve liderlerin güçlerini kullanarak karşı tarafı alt etmeye çalışıyoruz.
Oyunda her oyuncu farklı bir sınıftan karakter seçebiliyor. Karakter için gerekli eğitim tamamlandıktan sonra “Hub” ismi verilen bir bölgeye gönderiliyor. Bu bölgede farklı oyun içi dünyalara kapı görevi gören portallar var. Her bir portalın içinden geçebilmek için belli bir güç gerekiyor.
Oyun, büyük bir felaket ardından sona doğru sürüklenen bir dünyada geçiyor. Bu dünyada Behemot adı verilen yaratıklar var. Oyuncular da Behemotları avlayan bir toplumun bireylerini canlandırıyor.
Warframe içerisinde nişancı, rol yapma ve gizlilik türlerini barındırıyor. Her oyuncu dilediği şekilde bir Tenno karakteri oluşturuyor. Oyunun ismi ise bu karakterlerin giydiği zırhtan geliyor. Warframe zırhı aynı zamanda karakterlere özel güçler kazandırarak savaş sırasında avantaj sağlıyor.
Oyuncular kuş bakışı bir görüntüden tek bir karakteri yönetiyorlar. Kocaman bir dünyada mağaralar, zindanlar ve açık alanlar arasında mekik dokuyorlar. Tecrübe puanı kazanmak için başka karakterlerden görevler alıyorlar. Oyunun en güzel tarafı da neredeyse bütün bölgelerin her girişte yeniden dizayn edilmesi. Bu sayede oyunun yeniden oynanabilirliği bir hayli artıyor.
Heavy Metal Machines her ne kadar bir MOBA oyunu olsa da mekanikleriyle bir fark yaratıyor. Çünkü oyunda kule, şerit ve minyon gibi alışılagelmiş mekanizmalar yok. Aynı zamanda diğer MOBA oyunları gibi takım savaşları için herkesin güçlenmesi beklenmiyor. Çünkü herkes zaten en güçlü seviyede başlıyor.
Smite MOBA türünü üçüncü şahıs kamerasına taşımasıyla epey dikkat çeken bir oyun olmuştu. Hatta çektiği bu dikkat zamanla oyunu Steam’e getirdi. Yükselen popülerliğiyle birkaç sene içerisinde tüm popüler oyun konsollarına çıktı.
Oyunda yönetilen karakterler ise Yunan, İskandinav, Japon gibi farklı mitolojilerde yer alan isimler. Örneğin Thor savaşçı sınfına ait bir tanrıyken, Odin tank türünde bir tanrı olarak oynanılabiliyor. Mantık olarak ise herhangi bir MOBA oyununa oldukça benzer.
Oyunda “Champion” adı verilen birçok karakter var. Oyuncu bu karakterler arasından istediğini seçerek bir oyuna giriyor. Oyunun geri kalanı da buraya kadar olduğu gibi MOBA türüne oldukça benziyor. Tek fark, birinci şahıs nişancı türünde bir oyun olması.
Oyun, 2003 yılında çıkan PlanetSide’ın geliştirilmiş hâli gibi. Aynı dünyayı ve toplulukları barındıran yapım, neredeyse aynı zaman diliminde geçiyor. Önceki oyunda olduğu gibi bölge kontrolü, büyük çaplı savaşlar ve kara, hava araçları bulunuyor.
Heroes & Generals birinci şahıs nişancı türüyle gerçek zamanlı strateji türünü birleştirmesiyle dikkat çekiyor. II. Dünya Savaşı zamanında geçen bu oyun, geliştiricileri tarafından klasikleşmiş devasa çok oyunculu oyunlardan sıyrılması için yapıldı.
Oyuncu ABD, Sovyetler Birliği veya Almanya ülkelerinin bir piyadesi olarak başlıyor. Oyunda ilerledikçe oyun içi parayla yeni askerler satın alabiliyor. Oyuncu seviye atladıkça farklı oyun modları, farklı askerî birlikler gibi özellikler açabiliyor.
Call of Duty gibi bir markanın ücretsiz bir Battle Royale oyununa kavuştuğunu duymayanınız kalmamıştır. Ancak biz yine de böylesine sansasyonel bir oyunu listemize eklemeden edemedik. Oyun 10 Mart 2020 tarihinde çıkış yapmasının ardından yüksek bir hızla çok sayıda oyuncu tarafından oynanmaya başladı.
Oyun her ne kadar Modern Warfare’ın bir modu olarak görünse de aslında tek başına çalışabilen, muhtemelen de uzun yıllar boyunca piyasaya tutunabilecek bir yapım. Battle Royale öğelerini Call of Duty temasıyla çok başarılı bir şekilde birleştirdiği için izolasyon zamanında uzun saatler boyunca oynanabilir.
İsteyenleri arkadaşlarla oynanacak mobil oyunlar listemize de göz atabilirler. Böylelikle kişisel izolasyonunuz sırasında hiçbir ücret ödemeden oynayabileceğiniz ücretsiz oyunlara baktığımız yazımızın sonuna geliyoruz. Unutmayın; koronavirüs tedbirlerimizden daha güçlü olamaz. Tedbiri asla elden bırakmayın, korkmayın ve mümkün olduğu kadar evinizden çıkmamaya özen gösterin. Webtekno hepinize sağlıklı günler diler.